Blog

ESSÈNCIES FLORALS DEL DR. BACH

Primer va elaborar 12 essències, i perquè 12, no ho sabrem, el Dr. Bach les va anomenar 12 flors sanadores i  que tenen a veure amb 12 tipus de personalitats diferents, 12 signes astrològics, 12 lliçons a aprendre a la vida. També ho podem associar a 12 principis còsmics i als 7 xacres, tot això ho han anat pensant i dient diferents estudiosos del Dr. Bach, ja que ell no ens va deixar escrit més que unes notes curtes de cada flor, tot el que ens ha arribat ha estat pels seus col·laboradors, ell va destruir les seves notes i resultats abans de morir, ell, ens va ensenyar a pescar, però no ens va donar els peixos. Per això la investigació floral encara dura avui en dia i des de que vaig fer el meu primer curs el 2011, cada vegada que participo en una xerrada o taller aprenc coses noves dels meus companys de camí.

LES 12 PRIMERES I ANOMENADES SANADORES:

el Dr. Bach en els pocs escrits que va deixar, pensava que havia 12 qualitats per tal de guarir-nos i a cada una de les flors el va veure aquesta qualitat. Aquestes les va trobar i elaborar en dos anys (1930-1932) 

1)  Impatiens    (PERDÓ)

2)  Mimulus    (SIMPATIA)

3) Clematis  (GENTILESA)

4) Agrimony  (TRANQUILITAT)

5) Chicory     (AMOR)

6) Vervain  (TOLERÀNCIA) 

7) Centaury (FORÇA)

8) Cerato  (SABIDURIA) 

9) Scleranthus  (FERMESA)

10) Water Violet  (ALEGRIA)

11) Gentian  (COMPRENSIÓ)

12) Rock Rose  (CORATGE)

LES 7 SEGÜENTS O AJUDANTS:

Aquestes va dir que eren per a reforçar les 12 primeres. Però aquestes qualitats tenen 7 etapes per tal de guarir-nos. Aquestes juntament amb les 19 restants les va elaborar també en 2 anys igual que les primeres 12. (1933-1935)

1) Gorse   (AMOR)         

2) Oak    (SABIDURIA)

3) Heather  (PAU)   

4) Rock Water  (CERTESA)  

5) Vine  (ALEGRIA) 

6) Olive (FE)  

7) Wild Oat  (ESPERANÇA)  

LES 19 MÉS ESPIRITUALITZADES:

El Dr. Bach va trigar 2 anys en trobar i preparar les primeres 12 (1930-1932) i aquestes 19 més el 7 ajudants (26) només en 2 anys també (1933-1935).

1)   Cherry Plum

2)   Elm

3)  Aspen

4)  Chesnut Bud 

5)  Larch

6)  Horbeam

7)  Willow

8)  Beech

9)  Crab Apple 

10)  Walnut

11)  Holly

12)  Star of Bethlehem

13)  White Chestnut 

14)  Red Chestnut

15)  Pine 

16)  Honeysuckle 

17)  Wild Rose

18)  Mustard

19)  Sweet Chestnut

 

Llegir-ne més

Les flors de Dr. Bach

Hi ha 38 remeis en el sistema floral del Dr.Bach (bacteriòleg conegut, metge i patòleg). Tots ells van ser descoberts en la dècada de 1920 i 1930.

Cada remei està associada amb una emoció humana bàsica. El  Dr. Bach va dissenyar el seu sistema per a ser simple. Pot semblar intimidatori al principi, però tothom pot aprendre a utilitzar-lo, i en aquest lloc trobareu tot el que necessiteu per començar. La majoria dels remeis es venen en forma líquida, i la idea és que barrejant les gotes que necessitem, perquè la barreja de remeis s'adapti a la nostra situació emocional del moment. Igual que el Dr. Bach, crec que la curació a un nivell emocional té efectes en cadena sobre altres nivells: una vida emocional saludable i una personalitat equilibrada us permetrà que el vostre cos trobi el seu propi estat natural de salut.

Una de les frases del Dr. Bach sobre les flors:

“Vull que sigui tan simple com això: tinc gana, vaig a l’hort i cullo un enciam, estic espantat/da i malalt/a, vaig a prendre una dosi de Mimulus."

"El pacient del futur.....podrà obtenir assessorament i ajuda d'un germà gran en l'esforç".

“Som lliures quan deixem en llibertat els altres, ja què només amb l’exemple podem ensenyar “.

Llegir-ne més

Qui era Eduard Bach?

 

Edward Bach

El Dr. Edward Bach (24/9/1886 a 27/11/1936) va néixer a Moseley, Regne Unit, va estudiar a la University of Birminghan, va ser un metge, homeòpata, bacteriòleg i escriptor espiritualista britànic, ben conegut per desenvolupar el mètode guaridor de les Flors de Bach, una forma de medicina alternativa inspirada en les tradicions homeopàtiques clàssiques.

Fill de Walter Best Bach i Ada Brenda Bach, pertanyia a la burgesia Anglesa, i tot i que hauria d'haver seguit els passos del seu pare en la fàbrica familiar, va triar la medecina, ja des de petit volia ser metge, i li preocupaven les persones, perquè ell observava que els treballadors de la fabrica emmalaltien més que els de la seva classe social, i això el va fer pensar que les malalties no eren només físiques, sinó que també tenien un componen emocional.

Així que va començar a estudiar medicina als 20 anys (1906). La seva investigació sobre vacunes anava bé, però tot i així el Dr. Bach no es sentia satisfet amb la forma en què s'esperava que els metges tractessin les malalties ignorant a la persona sencera. Aspirava a un enfocament més holístic de la medicina. Potser això explica perquè, tot i no ser homeòpata, va acceptar l'oferta d'un lloc al Royal Hospital Homeopàtic de Londres.

Un cop allà, aviat es va adonar dels paral·lelismes entre el seu treball sobre les vacunes i els principis de l'homeopatia. Va adaptar les seves vacunes per produir una sèrie de set nosodes homeopàtics. Aquest treball i la seva posterior publicació li van portar certa fama en els cercles homeopàtics. La gent va començar a referir-se a ell com "el segon Hahnemann '.

El 1917 el Dr. Bach estava treballant a les sales de soldats ferits, que tornaven lesionats de França. I llavors es va desmaiar i va ser traslladat d'urgència a un quiròfan ja que patia una haemmorhage (hemorràgia UGI interna amb alteració hepàtica) greu. Els seus col·legues el van operar d'urgència per extirpar-li un tumor, el pronòstic era greu. Quan va sortir del quiròfan, li van dir a Bach que tenia només tres mesos de vida.

Tan aviat com va poder aixecar-se del llit, Bach va tornar al seu laboratori. Tenia la intenció d'avançar en el seu treball, en el poc temps que quedava. Però a mesura que passaven les setmanes, va començar a trobar-se millor i ha sentir-se més fort. Els tres mesos van arribar i quan el van examinar el van trobar millor que mai de salut. Ell estava convençut que el seu sentit del propòsit a curar-se el va salvar: “Doncs encara tenia feina a fer”.

Fins aquell moment  Bach havia estat treballant amb bacteris, però volia trobar remeis que fossin més purs i menys dependents de la malaltia. Va començar la recol·lecció de plantes i flors en particular, - la part més desenvolupada d'una planta - amb l'esperança de reemplaçar els nosodes amb una sèrie de remeis més suaus.

Per 1930 estava tan entusiasmat per la direcció que el seu treball estava prenent, que va deixar la seva lucrativa pràctica de la medicina a Harley Street i va marxar de Londres, decidit a dedicar la resta de la seva vida per al nou sistema de medicina que estava segur de poder trobar a la natura. Es va dur amb ell, la seva assistent, una radiòloga anomenada Nora Weeks.

De la mateixa manera que ell havia abandonat la seva llar, l'oficina i el treball, el Dr. Bach va començar a abandonar el mètode científic i la seva dependència dels laboratoris i el reduccionisme. Va confiar en canvi en els seus dons naturals com un sanador, i cada vegada més va permetre que la seva intuïció el guiés a les plantes adequades.

Durant anys d'assaig i error, en que va preparar i provar milers de plantes, va trobar una per una les 38, que ell volia. Cada una estava dirigida a un estat mental en particular o emoció que ell anava experimentant a mida que les anava trobant. Va veure  que quan ell tractava les personalitats i sentiments dels seus pacients, la seva infelicitat i malestar físic s’alleujarien, tot i que naturalment com el potencial curatiu, segons els seus cossos era desbloquejat i se'ls permetia treballar una altre vegada.

La seva vida va seguir un patró estacional des del 1930-1934: la primavera i l'estiu dedicat a buscar i a la preparació dels remeis; l'hivern donant ajuda i assessorament a tots els que anaven  a la recerca d'ells. La majoria dels hiverns els va passar a la ciutat costanera de Cromer. Allà va conèixer i es va fer amic d'un constructor i curandero local, Victor Bullen.

El 1934 el Dr. Bach i Nora Weeks es van mudar a una casa anomenada Mount Vernon al poble d'Oxfordshire Brighwell-Sotwell. Als carrers i als camps  va trobar els recursos restants que necessitava per completar la sèrie. Ara com ara el seu cos i la seva ment estaven tan en sintonia amb el seu treball que patiria l'estat emocional que necessitava per curar i tractar de plantes i flors fins a trobar el que l’ajudaria. D'aquesta manera, a través d'un gran sofriment personal i sacrifici, va completar l'obra de la seva vida.

Un any després d'anunciar que la cerca de remeis era completa, el Dr. Bach va morir pacíficament a la tarda del 27 de novembre de 1936. Tenia només 50 anys d'edat, però havia sobreviscut sobre pronòstic dels seus metges gairebé 20 anys. Va deixar després, l'experiència i l'esforç de diversos any de vida, i un sistema de medicina que s'utilitza a tot el món.

Va deixar el seu treball en mans dels seus amics i col·legues Nora Weeks i Victor Bullen, amb instruccions de com havien de portar la feina i mantenir-se fidel a la senzillesa essencial del que havia fet. En una carta a Víctor el 26 d’octubre de 1936, un mes abans de la seva mort, va escriure:

La gent com nosaltres que han provat la glòria de l'auto-sacrifici, i la glòria d'ajudar als nostres germans, una vegada que se'ns ha donat una joia de aquesta magnitud, res pot desviar-nos del nostre camí i tenim el deure de mostrar la seva brillantor, pura i sense adornaments als pobles del món.

Llegir-ne més

Que és la teràpia amb flors

Les Flors de Bach Consten de 38 remeis obtinguts a partir de les flors de determinades plantes. 

S'utilitzen tant per a malalties físiques o psicosomàtiques com per a trastorns psicològics o emocionals. Poden utilitzar-se també en el desenvolupament personal, ja que ens ajuden a aprofundir en el nostre interior i a equilibrar-nos. 

Les Flors de Bach són medicaments energètics i no depenen de la quantitat de remei pres, sinó de la freqüència amb la qual es pren. Ells impregnen lentament els nostres cossos subtils, ajudant a millorar l'acte-observació, podent així descobrir els nostres estats emocionals nocius per a la salut. 

Es poden utilitzar per a: 
 Dificultat de concentració 
 Insomni 
 Por i susceptibilitat exagerada 
 Després d'haver patit un accident 
 Grans preocupacions i grans penes 
 Manca d'equilibri emocional 
 Estats depressius 
 Manca d'auto confiança 
 Malsons 
 Malalties de la pell 
 Al•lèrgies, asma 
 Ansietats, processos de desintoxicació……etc 

Nadons i Nens 
 Problemes d'adaptació 
 Hiperactivitat 
 Manca de concentració 
 Nervis 
 Pors 
 Timidesa 
 Malhumor 
 Problemes per dormir 
 Por dels exàmens 
 Estats de depressió 

Les Flors de Bach poden utilitzar-se en els nadons sense cap risc ni contraindicació. És important tenir en compte que l'ànim dels pares influeix tremendament en l'ànim dels nounats. 

Durant l'embaràs la mare sent emocions i sensacions diferents que poden provocar ansietat i símptomes físics, les Flors de Bach són una excel•lent alternativa per a elles. 

Les Flors de Bach són una teràpia que pot ser utilitzada per una mare embarassada sense problemes, ja que està exposada a un sense fi de noves sensacions i sentiments que poden generar tota una gamma de símptomes i signes. A més, ajuden a la mare a enfrontar més tranquil•la el moment del part. 

El terapeuta té la responsabilitat d'indicar-te aquests punts i resoldre qualsevol dubte que tinguis sobre això. 

La teràpia floral es pot realitzar per si sola o de manera complementària amb altres teràpies, ampliant i millorant els seus efectes.
Llegir-ne més